Čili Napoj oz. glavni akterji čiliji, kalijo, rastejo v idiličnem kraju na obronkih Slovenskih goric, natančneje na Celestrini v objemu vinogradov. Celestrina oz. koren imena – Celest naj bi po nekaterih virih v latinščini pomenil božansko, divno. Takšni so tudi naši izdelki.

Moja želja je bila imeti svoj majhen kos zemlje. Ljubezni do zemlje se lahko zahvalim moji omi, ki me je že od malih nog učila presajanja, sajenja in drugih veščin dela z zemljo. Tako sem posadil en čili, potem tri čilije, kasneje že nekaj sto čilijev. Nastal je celi čili cirkus. Ker nismo vedeli, kaj bi naredili s toliko različnimi čiliji, smo skuhali prvi Napoj in takoj dobili reakcijo – Rdeča lička. Obrodili so tudi rumeni čiliji, ki so bili precej pekoči in doživeli smo Rumeno mrzlico. Tisti najmočnejši rdeči in rjavi čiliji pa so povzročili Solzne oči. V sezoni posadimo preko 50 različnih sort čilija. Naša lastna semenska banka pa šteje preko 200 različnih sort.

Lastno pridelan čili uspešno povezujemo še z drugimi pridelki iz naše kmetije. Ponosni smo na Bučno olje s čilijem, Čili sol, ki je čudovita fuzija okusov, pekočnosti in slanosti, Haizer – starano vinsko žganje s čilijem. Izpostavili bi tudi liofilizirano linijo naših čilijev, naraven ekstrakt čilija in drugi.

Vsi naši čiliji so skozi naše roke potujejo vsaj 5 krat. Delo na naši kmetiji še vedno poteka večinoma ročno. S takšnim način lahko zagotovimo vrhunsko kakovost vseh naših izdelkov.

Naši izdelki so mednarodno nagrajeni, prav tako smo prejemnik certifikata Naše najboljše pod okriljem zavoda za turizem Maribor.