100% arabica, povprečna vsebnost kofeina 1,4%

Mešanica, obogatena z močno aromo začimb, z okusi lešnika, čokolade in rabarbare. Zanjo je značilna rahlo izrazita kislost rdečih sadežev, ki skupaj z nizko stopnjo grenkobe, naredi espresso sladek tudi brez sladkorja.

Leta 1890 je v ulici Pietro Micca v Torinu poveljnik Oreste Beccuti odprl prvo pražarno kave Costadoro, ki je kaj kmalu postala zgled kvalitete pri vseh ljubiteljih vrhunske kave na tem območju. Prehod iz družinske pražarne v sodobno podjetje je predstavljal pomemben korak, plod strasti in truda, s posebno pozornostjo na razvoju in inovativnih raziskavah, ob nenehni skrbi, da poteka vse na najkvalitetnejšem nivoju. Inovativen proces proizvodnje kave Costadoro še dandanes poteka popolnoma v skladu s tradicijo, ki pa ima v dobavi, praženju in selekciji poglavitne prednosti pred ostalimi pražarnami.

 

V trgovini lahko dobite kavo v zrnu ali zmleto (turška kava, “kafetjera”)