Z značilnim aromatičnim vonjem in okusom je bučno olje nepogrešljivo v kulinariki. Najpogosteje se uporablja za prelive k solatam. Ampak bučno olje se lahko uporablja skoraj povsod: za mariniranje, za pripravo omak, za prelive testenin, za rižote, za hladne mesne jedi, juhe, sladice in za pripravo različnih namazov. Pravi gurmanski užitek pa je vaniljev sladoled prelit z bučnim oljem.

Sestavine: 100% jedilno nerafinirano bučno olje

Hraniti v zaprti embalaži v hladnem in temnem prostoru. V poletnih mesecih je priporočljivo, da ga damo v hladilnik.

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost: 3700kJ/900kcal

Maščobe: 100g, od tega nasičene maščobe: 18,5g, od tega večkrat nasičene maščobe: 41,7g, od tega večkrat nenasičene maščobe: 38,6g

Ogljikovi hidrati: 0g,od tega sladkorji: 0g

Beljakovine:0g

Sol: 2,48g