Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.
Khir – ajurvedski puding
3,60 € / 100g
Dodatne informacije
Dobavitelj | |
---|---|
Embalaža | Papirnata vrečka, Steklen kozarec, Svoja embalaža |
Lastnosti | Bio, Slovensko, Vegansko |
Okus | Mandlji kardamom, Meta kerob, Vrtnica kokos |
Poreklo | Slovenija |