Poleg prodaje čudovitih in trajnih iger si prizadevamo za okoljsko ozaveščenost in trajnost med nabavo, pakiranjem in prodajo naših okolju prijaznih iger in igrač. Vrste papirja, ki se uporabljajo pri izdelavi iger Marbushka, certificirajo organizacije FSC in PEFC, ki zagotavljajo, da se gozdovi, posekani v skladu s standardi, ponovno zasadijo in odgovorno vzdržujejo. Kartoni igre Marbushka so narejeni iz 90% recikliranega papirja.

Z izjemo tiskanja in vezave, izdelava vseh iger Marbushka poteka ročno. Ročno izdelani izdelki manj vplivajo na okolje.

Igre, ki jih ponujamo, so narejene iz naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Za barvanje in zaščito lesenih delov iger se uporabljajo naravne barve. Naše embalažne škatle, nalepke in trakovi so narejeni iz recikliranega papirja in naravnega lepila. Ohlapno polnilo, ki ga v škatlah uporabljamo za zaščito svojih izdelkov, je narejeno iz koruznega škroba, ki se raztopi v vodi. 100% uporabljene embalažne materiale je mogoče kompostirati ali reciklirati.

Igrače Marbushka izdelujejo predvsem na Madžarskem. Marbushkini partnerji, dobavitelji, proizvajalci in trgovci na drobno so mala, družinska podjetja. Vsi izdelki Marbushke so izdelani brez slabih, socialno nesprejemljivih ali nezakonitih delovnih pogojev.